Mencke Media

Affiliate

Als u reeds gebruik maakt van een affiliate campagne, neemt u dan met ons contact op zodat wij uw campagne extra kunnen promoten op onze succesvolle vakantiesites. Gericht op het promoten van bungalowparken, campings, vakantieparken en vakantiehuizen. Maakt u nog geen gebruik van een affiliate campagne dan kunt u zich aansluiten bij één van de bestaande platformen.


TradeTracker
Er zijn verschillende affiliate netwerken waarmee wij samenwerken, maar onze voorkeur gaat uit naar TradeTracker.com. TradeTracker heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot het grootste affiliate netwerk van Nederland en is daarmee ook het enige van origine Nederlandse netwerk met kantoren in het buitenland. Deze positie heeft TradeTracker verworven door zich te onderscheiden in de kwaliteit van zowel haar service als software. De meeste recreatiebedrijven gebruiken daarom ook TradeTracker als affiliate netwerk. Bent u van plan affiliate marketing als promotiekanaal in te zetten of wilt u meer rendement uit uw huidige campagne halen? Dan verwijzen we u graag door naar TradeTracker.com. Neemt u voor meer informatie hieronder via de banner contact op met TradeTracker.Wat is Affiliate?
Affiliatemarketing is een online marketing kanaal waarbij adverteerders hun producten ter promotie beschikbaar stellen tegen een vooraf vastgestelde commissie. Het ter promotie beschikbaar stellen van het product wordt doorgaans via een affiliate netwerk gedaan. De affiliate netwerken fungeren als intermediair en bieden toegang tot tienduizenden publishers.

Bij de meeste affiliatecampagnes zijn drie partijen betrokken.
1. Ten eerste de partij die zijn product ter promotie aanbiedt, deze noemt men merchant of adverteerder.
2. Ten tweede de partij die de producten promoot, deze noemt men publisher of affiliate.
3. Tot slot de partij die adverteerders en publishers samenbrengt, het affiliatenetwerk.

De populariteit van affiliatemarketing is mede te danken aan het afrekenmodel No-Cure-No-Pay. De kosten die gemaakt worden, zitten voornamelijk in de aangeboden commissie die de publishers ontvangen. Deze commissie kan worden opgebouwd uit een CPC (cost per click), CPL (cost per lead), CPS (cost per sale), CPM (cost per mille) en/of een vaste vergoeding, die pas na het behalen van de afgesproken prestatie betaald hoeft te worden.